Vädertoppen

En del av er läsare har kanske hittat hit till bloggen genom er lokala tidning. I en del av tidningarna presenterar vi något som kallas ”Vädertoppen”, med en lista över extremvärden för antingen er landsdel, hela Sverige eller hela världen. Oftast finns det också med en lista över observationer från gårdagen. Då och då händer det att en plats kommer med på båda dessa listor, och då kan det bli så att det står olika värden för någon parameter. Förklaringen finns i att de olika värdena inte är registrerade för samma period. Eftersom prognosen du läser i dagens tidning gjordes av meteorologen igår för att hinna med tidningens deadline så är det inte möjligt att få med alla observationer för gårdagsdygnet, och därför använder vi oss av extremvärden för dagen före till vädertoppen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu