Lovande helgväder

Hittills i maj har temperaturen i landet som helhet legat under det normala. Även om man studerar temperaturen dag för dag så har det varit kallare än normalt på de flesta håll nästan varje dag i maj. Helgprognosen ser lovande ut för de som önskar varmare väder och mer sol. Orsaken är ett högtryck som väntas växa till öster om oss, vilket för upp betydligt varmare luft över Sverige och Finland, från en luftmassa som nu finns över södra Ryssland. Högtrycket sträcker sig också in över landet och gör att molnigheten minskar, även om det kan växa till enstaka stackmoln på dagtid. Solsäkrast ser Svealand ut att bli i dagsläget, om man ser till hela helgen. Det ser nämligen ut att passera ett frontsystem med ökad molnighet och regn över Norrland under lördag, och under söndag finns det risk för att ett lågtrycksområde med regn berör Götaland. Söndag ser ut att bli den varmaste dagen. Det finns potential till temperaturer upp emot 22-24 grader, kanske kan någon plats till och med spränga 25-gradersgränsen. Även under lördag ser det ut att bli över 20 grader varmt på många håll.

17maj2014 18maj2014

Det här inlägget postades i Specialprognos, Väderprognoserna. Tagg: , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu