Vädret under Kristi Himmelsfärdshelgen

I morgon torsdag är det Kristi Himmelsfärds dag, en helgdag i den svenska kalendern. Fredag blir då en klämdag då många är lediga och det ger en långhelg då många passar på att resa bort eller har aktiviteter utomhus. Det är därför extra intressant vad det blir för väder under helgen. Tyvärr har högsommarvärmen lämnat landet, något som de flesta säkert har märkt vid det här laget. Så till prognosen.

Sammanfattning av storhelgsvädret

Den kalla luften fortsätter att dominera, men det blir lite varmare än under onsdagen. Det är först till på söndag som det ser ut att kunna bli lite varmare igen, och då bara i de södra delarna av landet. Fredag och lördag väntas regn på många håll, men i övrigt uppehåll och en hel del sol.

Dag för dag:

Torsdag: En klar och solig dag väntas i nästan hela landet, tidvis kan det vara lite moln i södra Götaland och de östra delarna av Svealand och Norrland. 15-20 graders dagstemperatur på de flesta håll utanför fjällen. Längs ostkusten blir det blåsigt med en frisk, nordlig vind.

Fredag: Under natten drar ett lågtrycksområde in österifrån med ökad molnighet och regn på många håll. Bäst chans till lite sol och uppehåll blir i de västra delarna av landet. Dagstemperaturen väntas bli ungefär den samma som under torsdagen, lokalt längs västkusten och i Skåne kan det bli 1-2 grader varmare.

Lördag: Lördagen börjar med klart till halvklart väder på de flesta håll, men det kan finnas kvar lite splittrat regn i de östra delarna av landet. Under dagen växer det till en del moln som kan ge en del regn även i västra Götaland, möjligen kan det också bli någon åsk-knall. 15-22 grader på de flesta håll även under lördag.

Söndag: Det väntas bli mest soligt väder och uppehåll. Lite varmare luft ser ut att leta sig in och ge en dagstemperatur på 20-25 grader i alla fall i Götaland och Svealand.

Det här inlägget postades i Specialprognos. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu