Drömmar om en vit jul

Nu är det jul om bara ett par dagar och hur blir då det viktiga julvädret? Blir det en vit jul med gnistrande snöstjärnor som ger en riktig julkänsla, eller hur ser det ut? Prognosen har ju hunnit ändra sig en del sedan Ian skrev om detta tidigare.

Idag och imorgon väntas ganska stora mängder snö i delar av Norrland. I Västerbottensfjällen kan det komma flera dm snö. Fast i stora delar av Norrland är det ju redan snö.

På tisdag har vi faktiskt ett lågtryck som rör sig ner söderut och det kommer föra ner snöfallet från Norrland till sydligare breddgrader. Under eftermiddagen kanske lagom till Kalle Anka drar snö ner och väntas beröra östra Svealand och norra Götaland. Senare under kvällen är det inte omöjligt att det faller ner snöflingor även över de södra delarna av Götaland.

Samtidigt är det mycket kall luft som rör sig ner och det finns chans för att snön kan stanna under resten av julhelgen. Fast det väntas också en hel del regn i Götaland innan den kalla luften drar ner och det kan då finnas en stor risk för hala vägar. Så ta det försiktigt på vägarna om ni ska ta bilen.

Oavsett om det blir en vit jul eller inte så hoppas jag att ni får en riktigt god jul och för att vi ska komma in i julkänslan så skickar jag med en länk till denna låt:

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu