Väderreflektioner efter semester

Den här gången blir blogginlägget lite mer personligt än vanligt, men jag hoppas att ni läsare tycker att det är okej. Under min semester besökte jag Japan under 10 dagar och reflekterade lite över vädret och klimatet där under tiden. Medan det i Sverige har varit ganska svalt och regnigt sommarväder i juli har Japan under tiden jag var där haft en riktig värmebölja och dessutom två tyfoner. Det sägs ju ibland att vi svenskar alltid gnäller på vädret och det kan jag ju på sätt och vis förstå att vi gör. Sommaren är ju ganska kort, och på vintern är det oftast inga jättelånga perioder med soligt och gnistrande fint väder heller. Vädret i Sverige är ändå rätt ”lagom” på det stora hela, även om det så klart finns undantag. Personligen tyckte jag ändå att det var skönt att komma hem till ”lagom-vädret” från Japans väder. På Honshu där jag befann mig var det runt 30 grader varmt i princip hela vistelsen och hög luftfuktighet, vilket gjorde att det knappt hjälpte att svettas. 18 grader och molnigt var ganska skönt att kliva in i faktiskt.

Det är säsong för tropiska oväder just nu och det var ett sådant som gjorde att jag nästan inte kom hem. Precis när jag kom till Japan var det en tyfon som drog in över Okinawa i södra Japan, om jag hade haft en inrikes anslutning så hade det flyget varit inställt. Under veckan dök det upp en ny tyfon på Stilla havet, med sikte på Japan. Nangka, som stormen hette, följdes mycket noga av mig under veckan. Rädd var jag aldrig, men lite orolig att inte komma hem som det var tänkt. Som tur var för mig så blev det de västra delarna av Japan som drabbades lagom till det att jag skulle åka hem, och flygplatsen i Tokyo som jag flög ifrån berördes inte. När man tänker tillbaka på sådana här händelser, både med värmeböljan  och tyfonen, så blir man ganska glad och tacksam att vädret i Sverige är lite mer ”lagom”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu