Soligt och varmt väder på ingång

Det har en så länge inte sprudlat av värme och fint väder denna sommar. Många regnområden har löst av varandra, och de få högtryck som har växt in har inte stannat länge. Men denna vecka ser ljusare ut.

 

Imorgon tisdag växer ett högtryck in västerifrån över landet och kommer ge i princip uppehåll fram till minst fredag. Troligtvis växer en del stackmoln till under dagarna, men de luckras upp till kvällen och det ser ut att bli övervägande soligt väder framöver. Även varm luft börjar sakta men säkert strömma in från sydväst under tisdagen, och fortsätter dra nordost under de kommande dagarna med dagstemperaturer som successivt stiger. Under tisdagen väntas omkring 19 till 22 grader i södra Sverige, men från onsdagen finns det chans för högsommartemperaturer i söder med upp mot 25 grader, annars allmänt 21 till 24 grader. Till torsdag har även värmen dragit upp över södra och mellersta Norrland där det även finns goda chanser för temperaturer upp mot 25 grader, och även till fredagen har värmen även nått norra Norrland som också har goda chanser att få högsommartemperaturer.

 

Till helgen är det mer osäkert hur vädret kommer att bli, och det kan bli desto tristare för alla soldyrkare. Högtrycket kan försvagas och ersättas av moln och områden av spridda regnskurar som drar in. Det kan däremot vara nödvändigt, då det säkerligen kan bli väldigt torrt i marker och skogar de kommande dagarna med mycket sol och värme vilket ökar risken för gräs- och skogsbränder. Vad som är mer säkert är att värmen i alla fall ser ut att hålla i sig till helgen.

 

Även större delen av kontinenten väntas få soligt och mycket varmt väder i veckan. Bäst solchanser blir det runt Medelhavsländerna och även varmast med allmänt runt 30 till 35 grader. Så om det inte räcker med det fina och varma vädret här i Sverige i veckan så är södra Europa bästa tipset för semesterresa, speciellt kanske en weekendresa då helgens väder här i Sverige kan bli ostadig.

 

IMG_2558

Fint och varmt väder är att vänta i landet under veckan. Foto: Kristoffer Molarin

Det här inlägget postades i Årstider, Väderhändelser, Väderprognoserna. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu