Kommer finalen av Svenska Cupen spelas under bar himmel?

Till helgen spelas finalmatchen i Svenska Cupen på Friends Arena i Stockholm och det blir Djurgårdens IF som möter IFK Göteborg när matchen spelas nu på söndag kväll. Friends Arena är utformad så att taket  går att stänga om vädret inte skulle tillåta spel under bar himmel. Nu i maj spelades första matchen under bar himmel, frågan är om vädret tillåter det på söndag.

Friends arena har öppningsbart tak. Bildkälla: www.friendsarena.se

För att göra en prognos på förutsättningarna för spel under bar himmel har jag tittat på den svenska prognosmodellen Hirlam, den europeiska ECMWF samt Amerikanska GFS.
Väderutvecklingen under helgen är sådan att ett lågtryck över Polen under lördagen rör sig  upp över Östersjön för att under söndagen föra in ett  sammanhängande regnområde mot Stockholmstrakten. Att regn kommer passera från Gotland upp över östra Svealand under söndagen är alla modellerna ense om men ger lite olika förslag på när det kommer att ske.

  • Hirlam föreslår i nuläget en solig morgon över Stockholmsområdet med moln som tätnar under eftermiddagen följt av lätt regn mellan kl 15 och 19, och därefter molnigt men uppehåll senare under kvällen.
  • Även ECMWF föreslår en solig inledning på söndagen följs av ökad molnighet och regn mellan kl 18-00.
  • Så till slut ger GFS en vacker morgon följt av regn mellan ungefär kl 17-22.

Risken för att regn ska passera just när finalmatchen ska spelas är därmed ganska stor och stämmer prognoserna som vi har idag blir det spel under tak på söndag.

Följ hur väderprognosen för matchkvällen utvecklas på Forecas hemsida i vår detaljerade 5-dygnsprognos för Stockholmsområdet

Det här inlägget postades i Specialprognos. Tagg: , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu