Svensk sommar på Svenska flaggans dag och ett soligt prinsessbröllop

Ett prinsessbröllop är att vänta på lördag men innan dess ska vi även hinna med att fira Nationaldagen. Så vad kan vara viktigare än vädret? Det styr ju allt! Kommer Madeleine och Chris behöva ta med paraplyer i kortegen genom staden och kan man packa picknickkorgen och solkrämen inför torsdagens, för många, lediga dag?

Nationaldagen inleds med mest soligt väder i stora delar av landet, endast i norra Jämtland och norra Gävleborg ligger ett stråk med regn som under dagen rör sig långsamt norrut innan det mattas av till kvällen. Samtidigt kan det på eftermiddagen förekomma skurar här och där på Öland och möjligen Gotland samt längs med ostkusten i Götaland och Svealand.

Dagstemperaturerna kommer att ligga runt dryga 20 grader i Götaland, Svealand och östra Norrland, något lägre på Västkusten och västra Norrland.

En solig avslutning väntas i princip i hela landet. Så en picknick eller en grillmiddag kanske är att rekommendera om man tycker sådant är trevligt.

Bild: Visby, Gotland. Fotograf: Amaranta Rundin

Klockan 16 på lördag står prinsessan Madeleine och herr Christofer i en fullsatt Slottskyrka, en stund senare kommer de att vara gifta. Därefter ska de åka med häst och vagn runt staden innan det till slut är dags för middagen på Drottningholms slott. Säkerligen önskar de sig inget regn just då i alla fall. Hur ser det ut då? Jo, på morgonen kan det förekomma lite dimmoln men dessa lättar snabbt när solen stiger och till mitt på dagen väntas solsken och temperaturer runt 22 grader. När de kliver ut ur kyrkan för att motta folkets gratulationer kommer det kanske att finnas något enstaka stackmoln på himlen men solen kommer att skina på dem under större delen av kortegen. Middagen kommer att intagas inomhus men kanske vill de smita ut en sväng innan tårtan serveras och då kan de njuta av en typisk fin svensk sommarkväll med något lägre temperaturer men fortsatt klart.

Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill.
Foto: Kungahuset, fotograf: Patrick Demarchelier

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Specialprognos. Tagg: , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu