Vilket ös!

Ett ordentligt stort och kraftigt regnområde har rört sig upp över Götaland och Svealand under tisdag och onsdag och fortsätter upp mot norr och berör idag torsdag Norrland med uppsplittrat men lokalt kraftigt regn. Det har på vägen norrut orsakat problem i form av översvämningar och spolierade semesterdagar. Tidningen Östran rapporterar om översvämning i Kalmar,  Jönköpingsposten om översvämning i Gränna och på Visingsö. Sveriges Radio P4 Skaraborg rapporterar om trafikproblem i form av vattenplaning.

Så här var läget enligt en radar- och satellitbild kl 12 onsdag. Som synes är det stora delar av landet som berörts av regnet. Under regnets passage hade till exempel Småländska Målilla fått 63 mm regn på 24 timmar, Visingsö i Vättern utanför Jönköping 42 mm och Karlsborg vid Vättern i Västergötland 74 mm. Även I Norrland har det lokalt blivit stora regnmängder, som väderstationen i Järnäsklubb i södra Västerbotten som fick 32 mm på 12 timmar under torsdag natt och morgon.

För den väderintresserade finns chansen att chatta med vår meteorolog Per Holmberg idag torsdag kl 14.00 på GP.se. Missa inte! Det går också att läsa chatten i efterhand ett tag.

Det här inlägget postades i Väderhändelser. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu