Tromber över Laholmsbukten idag

Ett omfattande regnområde rör sig norrut över Götaland och Svealand idag. Åskmolnen som troligen genererade tromberna som drog in mot Halmstad är inringade över Laholmsbukten.

 

Kring lunchtid idag observerades flera tromber över Laholmsbukten.  Tromberna syntes ett par minuter, men dog ut när det närmade sig land och förlorade sin energi. Tromber är relativ ovanliga i Sverige, men mellan 10-20 observationer brukar rapporteras in varje år. Vanligast ses tromberna längs med kusterna i södra Sverige under högsommaren.

Dagens tromber har bildats under de isolerade men intensiva åskmoln som under eftermiddagen dragit in på flera håll längs med Västkusten.

Bilden visar det omfattande regnområdet som kring lunchtid täckte stora delar av Götaland och Svealand. Inringat över Laholmsbukten är det åskmoln som troligen genererade flera tromber och blixtar kring lunchtid idag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Väderhändelser. Tagg: . Bokmärk permalänken.

En kommentar på

  1. Pingback: Julivädret | Väderguiden