Sotji sett från ovan

OS i Sotji går in på andra veckan, och vilket mästerskap det varit hittills för svensk del! Silvermedalj efter silvermedalj, därefter både silver- och bronsmedaljer och nu i helgen toppat med guldmedaljer både i damernas och herrarnas stafetter. Bara att ta av sig hatten för det svenska längdskidåkningsteamet!

Väderprognosen för Sotji som jag skrev förra veckan visade, minst sagt, på en underskattning av temperaturerna. Av alla orter som arrangerat olympiska vinterspel är Sotji den klart varmaste och temperaturerna har varit uppe omkring 10 plusgrader vilket lett till att många av längdskidåkarna valt kortbyxor och kortärmat. Fram mot torsdag, 20 februari, ser temperaturerna ut att kunna stiga ytterligare ett par grader. Återstår att se hur arrangörerna hanterar detta då det redan har varit en del klagomål på underlaget i backarna. Dessutom finns det en viss risk för nederbörd (regn) i början av vecka 8 vilket kan försämra snökvalitén ytterligare.

CNNs hemsida sprang jag på ett intressant bildspel som visar omvandlingen av Sotji från 2005 till 2014 sett från ovan med NASAs satelliter. Se bilderna nedan.

2005:

sotji2005

 

2010:

sotji2010

 

2011:

sotji2011

 

2013:

sotji2013

 

2014:

sotji2014

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Specialprognos. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu