Kommer sommarvädret tillbaka?

Nu har det varit en period med ostadigare väder och den där riktiga sommarkänslan med högsommarvärme och härliga bad har lyst med sin frånvaro. Är det slut med sommaren nu? Bara att ställa in sig på höstmörker med vardagssysslor, koppar med te och tända ljus? Även om det också har sin charm så tycker jag vi ska vänta lite med den inställningen för nästa vecka kommer sommaren tillbaka med besked.

Värmen smyger sig på söderifrån under onsdagen och under torsdagen och fredagen blir det som varmast med allmänt 25-30 grader i Götaland och Svealand. Lokalt kan det bli drygt 30 grader och det är inte omöjligt att det blir den varmaste dagen hittills i år. Som varmast har det varit 31,8 grader i Målilla på midsommardagen. Över Norrland blir det dock ostadigare med regn som väntas passera och då väntas även lägre temperaturer.

Själv kommer jag vänta med att ta på mig höstjackan och tända ljus och passa på att njuta ordentligt med bad och möjligen någon öl på en uteservering. Det kan bli det sista högsommarvädret för i år, så passa på och njut ni också!

Det här inlägget postades i Årstider, Okategoriserade, Väderprognoserna. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu