Fotbollsväder

Medan jag sitter och skriver det här drar Fotbolls-VM igång som bäst. Den första matchen mellan Ryssland och Saudiarabien rullar i bakgrunden. Jag är inget inbitet fotbollsfan, men nog blir jag biten när hela Sverige vaknar upp och de blågula känslorna svallar. Och jag inser att mitt fotbollsintresse faktiskt har växt exponentiellt under de senaste åren. Jag följer speciellt pojkar 08 med stor iver. Ja, det är min son som spelar och har dragit in mig i sitt intresse. Värsta fotbollsmorsan har jag blivit och då spiller det över även på ”riktig” fotboll. I helgen väntar fotbollscup och självklart har arrangörerna ordnat med storbilds-TV där man samtidigt kan följa VM. Bra jobbat. Vädret ser ut att bli ok också.

Vädret ser fint ut under veckoslutet i Ryssland. Dock varmt i söder med upp mot 30 grader i Sotji och drygt 30 grader i Rostov-na-Donu där det också spelas matcher. I Moskva blir det nog behagligare att spela med drygt 20 grader och växlande molnighet.

Jag tittar lite bakåt i tiden, på tidigare VM. 1994 sken solen på Sverige i dubbel bemärkelse när vi spelade semifinal mot Rumänien.

VM 2014 spelades i Brasilien. Belgien skulle ladda inför VM-starten med en match mot Tunisien, och halvvägs in i första halvlek fick matchen avbrytas på grund av en kraftig hagelstorm. Hagel stora som golfbollar regnade ner över planen. Efter 40 minuter kunde man återuppta matchen och Belgien vann med 1-0.

Ja fotboll spelas utomhus i hela världen. Ibland skiner solen, ibland regnar det, ibland snöar det, men man spelar ändå.

Nu håller vi tummarna för att det går bra för Sverige i VM. Heja heja. Själv ska jag heja på KIKs pojkar 08 hela helgen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu