Goda chanser till en vit jul på många håll

Nu när vi går in i den sista adventshelgen så har mycket stora delar av landet ett snötäcke, men på många håll i Götaland och i Mälardalen är det ganska så tunt. Norra Svealand och hela Norrland har gott om snö. Under söndag väntas snöbyar på Östersjön vilket gör att även Gotland har chans till en vit jul och även i Skåne kan det komma någon centimeter så att delar av landskapet får en vit jul. För Göteborg ser det tyvärr ut som att det inte blir någon påfyllning av snötäcket fram till julafton. Det här sista snöfallet följs av ganska så kallt väder så det mesta av snön får nog ligga kvar fram tills dess Kalle Anka och jultomten kommer på julafton. Delar av Norrland kan till och med få lite ytterligare snö under själva julafton. Under juldagen väntas sedan mildare luft ta sig in över landet vilket gör att stora delar av Götaland och mindre delar av Svealand och Norrland kan räkna med någon plusgrad, så på de platser där snötäcket är mycket tunt finns risk att mycket kan smälta bort. Även annandagen ser det ut att bli mild med plusgrader på många håll i både Götaland, Svealand och södra Norrland.

Det här inlägget postades i Aktuellt väder, Specialprognos. Tagg: , . Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu