Snöläget

Senaste dygnet har det blivit påfyllning av snötäcket i norra Sverige, men i söder har det svängt lite mer och stora delar av Götaland har nu blivit av med all snö. Jämfört med samma datum förra året så är det betydligt mindre snötäcke. Vintern kom ju igång sent som ni kanske minns från i fjol, och snön låg in i april på de flesta håll. Förra året hade hela landet snötäcke detta datum och en stor del av Norrland hade ett snödjup över 100 cm. De enda delarna av landet som har mer snö nu i år är Lapplandsfjällen. Katterjåkk till exempel, har nu 169 cm snö jämfört med 85 cm samma dag förra året.

Snö-utsikter: under helgen kan det komma några enstaka cm snö i söder, men det är i norr som de stora mängderna väntas. Det är samma snöfallsområde som idag berört Norrland som väntas ligga kvar, men med tyngdpunkt över de norra delarna, som väntas ge upp till 2 dm ytterligare i delar av Norrbottens län under helgen.

Det här inlägget postades i Aktuellt väder. Tagg: . Bokmärk permalänken.

Kommentointi poistettu